top of page

POLLY BEBEK- Boşanma, Arada Kalma Durumu ile Karşılaşan Çocuklar İçin Yazılmıştır.

Updated: Sep 29, 2022

BU MASAL 4-12 Yaş ARASI, AİLESİNDE BOŞANMA, ANNE BABA ÇATIŞMASI, ARADA KALMA, VELAYET DAVASI GİBİ SÜREÇLERİ YAŞAYAN ÇOCUKLAR İÇİN YAZILMIŞTIR.



Masal Terapi sonucu olarak beklenen geliştirilecek beceriler;


  • Değişmeyecek olanları kabul etme

  • Olayların olumlu yönlerini görme

  • Kabullenme

  • Kendinin her koşulda sevileceğini bilme

  • Kendine değer verme




POLLY BEBEĞİN MASALIN


Bir zamanlar, uzak bir ülkede ismi Üçüncü Polly olan çok güzel bir oyuncak bebek varmış. Polly bebek herkesin sahip olmak isteyeceği kadar güzel ve değerli bir bebekmiş. Ama Polly kendini hiç de o kadar değerli hissetmiyormuş. Aslında kendini sadece eski, elden çıkartılmak istenen bir oyuncak bebek gibi hissediyormuş.



Bir gün Polly kendini bir açık arttırmada buluvermiş. Açık arttırma da ne mi ? Belki televizyonda da görmüş olabilirsiniz, aynı şeye sahip olmak isteyen insanların ona sahip olmak için sürekli bir şeyler teklif etmesi ve birbirileri ile yarışarak en iyi teklifin verenin kazandığı bir organizasyon.


Polly kendini açık arttırmada bulduğunda bunu aklı almamıştı. Bu duruma nasıl düştüğünü anlayamıyordu. Burada olmasının nedeni kendisinin yaptığı hatalar olabilir miydi, içi içini yiyordu. Üstelik kendini hiç de mutlu ve iyi hissetmiyordu.


Odanın bir köşesinde oyuncak bebek Polly'e sahip olmak için teklif veren bir adam, odanın diğer koşesinde ise adamın verdiği teklifin üstüne, yeni daha güzel teklifler sunan bir kadın vardı. Hiç durmadan birbiri ardına teklifler yapıyor, adam ve kadın Polly'e sahip olabilmek için adeta birbirleri ile yarışıyorlardı.


Polly hiç de iyi hissetmiyordu. Bir oyuncak bebek üzgün gözükebilseydi eğer, Polly kesinlikle üzgün gözükürdü.


Adam ve Kadın her teklif verdiklerinde, aslında her birinin Polly'e "gel benimle yaşa, benimle çok mutlu olacaksın, ben sana çok iyi bakacağım" demeye çalıştıklarını anlıyordu Polly . Ama arada kalmak hiç hoşuna gitmiyordu. Ayrıca hangi evde yaşamak istediğini de bilemiyordu. Böyle bir seçim yapmak da istemediğinin çok farkındaydı.


Adam köşesinden ne zaman bir teklif yapsa, kadın da yapıyordu. Polly'de bunun üzerine başka yollar düşünmeye başladı. Birlikte olsalar hoş olmaz mıydı ? diye düşünürken buldu kendini. Bir arada yaşarlarsa ben de her ikisi ile birlikte de yaşayabilirim ama bir araya gelmezlerse o zaman, buldum! dedi Polly; "BAZI ZAMAN BİRİNDE BAZI ZAMAN DİĞERİNDE YAŞARIM. BÖYLELİKLE HER İKİSİNİ DE VE KENDİMİ DE MUTLU EDEBİLİRİM. "



O anda Adam'ın sesi daha da gür çıktı, Kadın ise umutsuz görünüyordu. Hala birbirleri ardı sıra teklifler vermeye devam ediyorlardı. Bu kadar uğraş, gürültü patırdı nedeni her ikisinin de Polly i çok sevmeleri , ve onlarla birlikte yaşarsa mutlu olacaklarını düşünmeleri olabilir miydi? Polly düşündü, böyle olmalıydı!


Polly bebek, her ikisinin de kendisini çok sevdiğini, ve değer verdiğini düşününce iyi hissetti ve mutlu oldu.



"BELKİ KENDİ ARALARINDA ANLAŞAMAYABİLİRLER AMA BENİ ÇOK SEVİYORLAR"Dedi kendi kendine. BANA DEĞER VERİYORLAR, ÇÜNKÜ BEN 3.POLLY BEBEK 'im ve onlar için değerliyim.


O gün o açık arttırma salonunda ne olduysa olmuştu, hatta öncesinde ve sonrasında da, çoğu zaman anlaşamayabilirlerdi ama onu sevdiklerine emindi. Polly kimi zaman bunu unutsada, bu gerçeği kendine hatırlatmayı öğrendi. Özeldi, ve değerliydi. Kaıdn ve adam her ikisi de onu çok seviyorlardı. 3.Polly bebek olduğu için içi rahattı, mutluydu, ama en önemlisi kendisi olabildiği için kendini çok huzurlu hissediyordu.

Yazar: George W. Burns

*Terapide metafor kullanımı adlı kitabından...



16 EKIM PAZAR 21:30 UCRETSIZ ONLINE MASAL ANNE EĞİTİM & ETKINLIĞIMIZE SENİ DE BEKLİYORUZ MASALCI.

KAYIT ICIN HEMEN TIKLA!





369 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page