top of page

ÇILGIN ORMAN MASALI

Bir e-Twinning projesinde birlikte bulutlara bakarak masallar yazmıştık MELİSA ile,

Melisa sonra bulutlara bakmaya devam etmiş ve bu harika masalı yazmış.

Masalın çizimini sevgili ressam arkadaşım EZGİ HOŞGÖR kaleme aldı. Müthiş' de yaptı. Bu da bizim MELİSA' ya armağanımız olsun o zaman...

Güzel okumalar...



Çizim: EZGİ HOŞGÖR , 10.04.2021


Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde , ‘’Çılgın Orman’’ adında bir orman varmış. Çılgın Orman’da çiçekler , ayılar(hayvanlar) daha doğrusu ormanda her şey konuşabilirmiş. Şehir de yaşayan bir kız varmış , adı Çela’ imiş. Çela erkenden yatağından kalkmış çünkü o gün ailesi ile bir orman gezisine gidecekmiş. Çela ilk önce yastığının nevresimini değiştirmiş. Üstüne de orman resimli bir kıyafet giyip ailesiyle birlikte ormana gitmek üzere arabalarına binmişler.

Orman sakinlerinin Çela’nın ormanlarına geleceklerinden haberleri varmış ama Çela ve ailesinin ormana zarar vermek için geleceklerini düşündükleri için Çılgın Orman’ın girişine bir tuzak hazırlamışlar. Çela ve ailesi de o sırada Çılgın Orman’a varmışlar. Çela yanına top ve saçını bağlaması için birde toka almış. Ama Çela ve ailesi tuzağa düşmemiş çünkü tuzağın üstünde çiçek olduğu için Çela tuzağa yani çiçeğe basmamış. Çılgın Orman sakinleri anlamış ki bu aile ormana zarar vermek için gelmemiş.


Orman sakinleri ailenin karşısına çıkmış orman sakinleri ve Çela’nın ailesi hemen hayvanlara ısınmış hayvanlar ve aile arkadaş olmuş. Artık Çela ve ailesi ayda bir kere Çılgın Orman’ı ziyarete gidermiş. Ve ormana her gidişlerinde sarı kuş için pamuk şeker götürürlermiş.


MUTLU SON


Melisa Güneş

58 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page