top of page

ÇINAR' IN HARİKA MASALI!

Geçtiğimiz hafta e-twining projesi kapsamında "KUKLAM MASAL ANLATIYOR" projesine misafir katılımcı olma şansını yakaladım. Hülya Hocam'a beni davet ettikleri için yeniden sonsuz teşekkürler.


Etkinliğimizde çocuklarla hep birlikte bir masal okuduk, masala yeniden hayat verdik, eğlendik, paylaştık, hepsi birer harikaydı. "Bulutlara bakıp, hayal edelim kendi masalımızı yazalım" dedik, bitirirken günü. Ve... bana kocaman süpriz harika masallar yazıp göndermiş, harika çocuklarımız.

Çınar'da almış eline kalemi, masalını yazıp bana göndermiş. Çok sevindim ÇINAR!


Çınar'ın kaleminden, düzeltmeler olmadan , masalı sizlerle paylaşmak istiyorum.


Sevgili Masalcılar, Çınar'ın harika Hayal gücüne ve bizim dikkatimizi çekmek için masala yerleştirdiği bilinç altı işaretlerine dikkat derim:)


Herkese güzel okumalar olsun öyleyse,


DEVLER KÖYÜ


Yazan: AKİF ÇINAR KURBAN


100.yıl İlkokulu 3B Sınıfı







Bir gün Karafatma ve Aras adında iki kişi varmış. Bunlar birbirini çok seven iki dostmuş .Ve ikisi de maceraperestmiş. Ve Karafatma duvara bakarken demiş ki:




-Hımm bu Covid-19 her yeri sardı. Bizde bence ormana gidelim. Nasıl olsa orada Covid-19 yok.




Aras da bunun üstüne demiş ki:




-Olur ben ormanı çok severim. Hemen gidelim hemen!




Ve hemen hazırlanıp ormana gitmişler.












1 gün 2 gün 3 gün derken karşılarına insan suratlı 4 kulaklı 3 burunlu 2 yüzlü 11 ağızlı 84 kollu 1 dev çıkmış. Ve demiş ki:




-Benim adım YENİLMEZTHOR! Ve ormanı yakıp kavuran devlerim size eziyet edecek. İkiniz cezalandırılacaksınız. Devler Köyünde! Ben yani Devler köyünün


kralııııııııııııııııııııııııııı tarafından! demiş.




Karafatma ile Aras çok üzülmüş çünkü onlar ormanı çok severmiş.


Karafatma ile Aras şaşırmışlar. Çünkü onlar hayatlarında hiç dev görmemişlerdi. Ve dev onları alıp Devler Köyü’ne götürmüş. Orada işkence yapmış eziyet etmiş büyük ev işleri yaptırmış. Mola vakti gelince 1 mili salise dışarı bırakıyormuş. Ayrıca orada yaşayan başka insanlar da aynı eziyeti çekiyorlarmış. Sonunda Karafatma’nın aklına bir fikir gelmiş. Herkes bir devle dövüşmüş. Karafatma ile Aras da kralı silahlarla öldürmüş.




Ormana yeniden ağaçlar dikip, çiçekler ekmişler. Yıllar geçtikçe orman büyüyüp eski haline dönmüş. Bu arada Covid-19 salgını sona ermiş Karafatma ve Aras tüm arkadaşları ile ormanda piknik yapıp oyunlar oynamışlar.

95 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page